Övrigt

"Osunt, borderlineartat love-or-hate-relationship"

2015-04-09 16:26 #0 av: Lia

Jag läste Simrishamns Kulturguide idag, och såg där ett inlägg om "Kunskapens frukt" av Siv Strömquist. Hon förespråkar ett bättre synsätt på det kvinnliga könsorganet, och visst låter väl det toppen?

Men det som fick mig att haja till och faktiskt bli arg var hur hon slängde med orden hur som helst, och påstod att mänskligheten minsann har ett "extremt osunt, borderlineartat love-or-hate-relationship" till organet.

Ja, men hur i hela världen kan man uttrycka sig så? Det kanske inte låter så farligt, men det kan faktiskt orsaka mer skada än man tror. Borderline har redan ett relativt dåligt rykte, och går man runt och offentligt nedvärderar diagnosen på det viset, så visar man ju allmänheten att det är fullt acceptabelt att uttrycka sig som man vill om oss, och andra som lider av psykisk ohälsa.

Man kan väl för tusan tänka lite om man nu ska föreläsa, och inte uttrycka sig hur som helst! Hur ser ni på uttalandet?

http://www.galago.se/forfattare/liv-stromquist/kunskapens-frukt

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2015-04-13 15:37 #1 av: eirwen

Jag håller med dig. I detta sammanhanget var det skrivet på ett nedlåtande sätt och det är ju som du säger: inte så bra med tanke på hur mycket fördomar folk har mot Borderline redan. Jag förstår dock vad det är med Borderline hon menar, och det är ju den delen att vi tenderar att gå mellan att älska och hata saker och personer. Det gör det ju inte okej att sätta det i en nedlåtande mening.

Värd för https://socialtarbete.fria.ifokus.se och medarbetare på Psykologi ifokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.