Övrigt

ADHD och paranoid?

2015-03-02 22:42 #0 av: nennebua

Hejsan! Sedan jag var 17 år har jag haft diagnosen ADHD är idag 22. Har det senaste året och fått medicin mot depression. Mina fosterföräldrar och sambo upplever ofta att jag är överdriven i mina känslor vilket inte är ovanligt för min diagnos. Men jag upplever väldigt ofta att jag ser en form av sanning som inte "vanliga" människor gör. Till exempel att alla andra bara bryr sig om sig själva, alla poliser är sjuka i huvudet (obs jag har inte något kriminellt förflutet), och att mycket folk säger är för att nedvärdera mig. Är det någon slags paranoia att alla människor är emot mig, och att alla är lömska och falska? Eller kan det faktiskt vara så att jag har rätt i många fall? Exempel på detta är när jag var på praktik på en daglig verksamhet i julas, då sa personalen första dagen att det egentligen inte fanns någonting jag kunde göra eftersom jag inte hade erfarenhet av deltagarna på daglig verksamheten. Då jag är lite blyg av mig så pratade jag inte så mycket med personalen när jag var där, och de kvinnliga deltagarna tyckte inte om nya människor därför tog jag även avstånd till dem. Däremot var det ett par killar som var helt underbara och dom spendera jag stor tid med. Efteråt fick jag en dålig bedömning då jag inte sa så mycket eller gjorde så mycket. Men anledningen till att jag inte tog initiativ var för att de första dagen förklarade för mig att jag inte kunde göra något där, förutom att få bredvid och iaktta. Är det jag som missuppfattat situationen  helt fel och skulle handlat på ett annat sett? Jag känner nu att de "skyller på mig" och att det är mitt egna fel att det blev som det blev, men de sa ju faktiskt åt mig att jag inte kunde göra något? Kan det vara så att jag misstolkat kommunikationen, eller gjorde jag rätt? I så fall, hur fan ska jag veta vad som är rätt information och vad jag tolkat fel..??? Jag känner ofta att jag blir missförstådd på det här sättet och det gör ännu mer att jag har den inställningen att jag ser "sanningen" andra inte ser..?

Anmäl
2015-03-03 18:30 #1 av: Lia

Hej! Jag kanske missat det, men rör dina frågor/din text bordeline? Annars finns det en bra sajt som rör bland annat ADHD! Bokstavsfolk iFokus.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.