Behandlingar

Fysioterapi

2014-07-24 19:44 #0 av: Marvel-lous

Har på senaste tiden blivit remitterad till en fysioterapeut och där fokuserar vi på andningsövningar, meditation och avslappningsövningar.
Är det fler av er som provat på detta?
Måste säga att jag var skeptisk i början men efter några gånger har jag börjat se fram emot dessa sessioner. Det är sådant som tar tid men man får även lära sig små, kortvariga andningsövningar (bland annat) som jag börjat använda mig av i vardagen - och det hjälper faktiskt lite. :)

Anmäl
2014-07-29 21:03 #1 av: MissFlisan

Nice! Sådan terapi visste jag inte att det fanns..Jag vet att det finns kroppskännedom, men det är kanske inte samma sak?

Anmäl
2014-07-30 20:39 #2 av: Marvel-lous

Kroppskännedom kan implementeras i just denna form av fysioterapi, målet är att bli medveten om din kropp, andning och att vara i nuet. 
Efter varje session är man så avslappnad att man känner sig helt mjuk i kroppen och det har fått mig att börja uppmärksamma och erkänna mina humörsvängningar mer för att kunna hantera dem bättre. 

Ett hett tips alltså till de som, likt jag, har en tendens att lätt bli uppjagad/stressad/arg. Tummen upp

Anmäl
2014-07-30 20:48 #3 av: MissFlisan

Tack för tipset! Vart får du det någonstans? På psykiatrin eller vårdcentralen?

Anmäl
2014-07-30 22:10 #4 av: Zadeira

Fysioterapi kallas vardagligt "sjukgymnastik" och en fysioterapeut är detsamma som en sjukgymnast. Dvs, fysioterapi utgår från dig som person och dina behov. Ibland handlar det om olika sortters fysisk träning, ibland avslappningsövningar osv. Fysioterapi är alltså inte enbart det som TS skrev, utan helt enkelt en form av behandling som man kan få hos en fysioterapeut efter utredning.

Jag ex är kallad till en fysioterapeut för att testa på Basal Kroppskännedom.


Anmäl
2014-08-01 13:55 #5 av: MissFlisan

#4 då förstår jag! Tack!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.