Symtom

Från glad till sur?

2014-06-19 10:04 #0 av: vaniljkaka

Alltså man säger ju som symptom på borderline att humöret går upp å ned, men menas det att man kan sitta och vara glad och sen utan anledning blir man skitförbannad? 

Det är typ de ända symptomet jag inte känner igen mig i, men jag kan ju.. sitta å va glad sen händer nån småsak som irriterar mig och DÅ bryter helvetet ut. 

Anmäl
2014-06-19 10:17 #1 av: Hera

Är det det enda symptom du har beror det antagligen på tex hormoner, stress eller annat.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-06-19 10:59 #2 av: vaniljkaka

#1 Neeej, jag skrev att det är det är de ända symptom jag INTE har, alltså jag har alla symptom på borderline förutom det. 

Alltså det är ju inte så att jag mår skitbra sen utan anledning blir jag skitförbannad. Men kan bli skitförbannad för småsaker. 

Anmäl
2014-06-19 11:46 #3 av: Hera

Haha läste visst helt fel :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-06-19 15:20 #4 av: rymdman

Alltså man behöver ju inte bli skitförbannad utan anledning. Eller, inte vad jag vet. Har själv diagnosen och blir lätt arg för småsaker, men inte HELT utan anledning. 

Anmäl
2014-06-19 18:53 #5 av: eirwen

Visar det sig under en riktigt utredning att du fyller upp alla kriterier utom just detta så har du troligen Borderline ändå. Man behöver uppfylla minst 5 av 9 kriterier för att få diagnosen.

Men ja, man kan gå från att vara glad, till extremt ledsen eller arg. Gå från ett humör till ett annat humör fort. Det finns dock oftast anledningar till varför du gör det, även fast du själv kanske inte är medveten om dom anledningarna.

Värd för https://socialtarbete.fria.ifokus.se och medarbetare på Psykologi ifokus.

Anmäl
2014-06-19 20:09 #6 av: Zadeira

Det behöver inte heller vara att man går från att vara glad till förbannad/arg, utan det är att humöret kan svänga väldigt fort. Jag uppvisar sällan illska/aggresivitet utan jag blir ledsen istället, men för mig är det för att jag har lärt in ett felaktigt beteende eftersom jag snabbt lärde mig som liten att jag inte fick uppvisa illska.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.