2014-05-05 22:38 #0 av: Lia

Tungt. Svårt. Omöjligt. Hopplöst. Men det är inte bara människor som blir psykiskt sjuka.

Ja, dessa och massor av andra negativa tankar vandrar ofta genom våra tankar. Alla kan vi må dålig. Man måste inte vara sjuk för att drabbas av brist på motivation av att leva. Men det är just när man blir sjuk, drabbas av depression, som det vanligen blir sådär extra tungt, svårt, omöjligt och hopplöst.

Men glöm inte bort: det finns fler som dig. Överallt. I klassrummet, på arbetsplatsen, på bussen, din bästa vän eller ditt syskon. Men sorgen och depressionen smyger sig lika mycket på djuren. Du är inte ensam om såren på din kropp och huggen i ditt hjärta.

Jag läste om en stackars liten kanin i Kaninmagazinet som blev lämnad av sin livskamrat och sjönk in i en depression. Den började även med ett självskadebeteende som yttrade sig i bland annat avbitna klor och sönderbiten svans.

Receptet mot depression och känsla av kronisk hopplöshet är detsamma för kaniner som för människor: aktivering och umgänge. Hitta på roliga saker! Umgås med de du älskar! Eller hjälp en vän, ett syskon eller för all del ett djur i nöd. För i slutändan har vi bara varandra, och det är en underbar tillgång.

Vi i administrationen finns till ert förfogande om ni behöver någon vänlig själ att byta några ord med. Det är bara att skicka ett pm till någon av oss, eller att skriva av er i något nytt eller gammalt inlägg.

Och till er som är nya på sajten; välkomna in i värmen! Blomma