Fakta

Nyckelpigor

2014-02-26 18:20 #0 av: [Memento Mori]

Vad tänker ni på när ni läser orden Maj och nyckelpigor? Jag gissar på sol, värme, vår, men vad ni troligtvis inte vet är att det dessutom är månaden man uppmärksammar diagnosen Borderline.

Den första April 2008 så beslutade USA:s representanthus att månaden Maj skulle bli "Borderline Personality Disorder Awareness Month", det vill säga en månad då man skulle uppmärksamma och försöka minska på stigmatiseringen utav diagnosen Borderline. 

 Angående nyckelpigan så har "National Education Alliance for Borderline Personality Disorder" (NEA-BPD) valt att använda denna insekt som symbol då nyckelpigan inom många kulturer betyder lycka. Vilket senare ledde till att nyckelpigan blev känd som en symbol för borderline. 

Vidare representerar det grå bandet borderline.

Källor och vidare läsning: (på engelska)
Brochure
Psychology Today
The Meaning of The Ladybug
Borderline Personality Disorder
In the House of Representatives, U. S.
May is Borderline Personality Disorder Month

Anmäl
2015-04-28 15:41 #1 av: JohannaN

intressant, det visste jag inte men nu vet jagGladTummen upp

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.